Het is bijna Kerst en ik zat een avondje op Pinterest inspiratie op te doen voor Kerst en toen kwam ik het volgende recept tegen en dat zag er zo leuk uit! Meringue schuimpjes in de vorm van een Kerstboom met kerstballen erop, hoe cute! Normaal ben ik nooit zo van het bakken en koken, maar door Kerstmis kom je daar toch extra mee in de stemming. Ik ging afgelopen week aan de slag met mijn zus en vandaag deel ik het recept! Het is helemaal niet moeilijk. Kijk je mee?
Benodigheden
2 eiwitten
60 gram poedersuiker
60 gram fijne kristalsuiker
snufje zout
citroen
kleurstof (Dr. Oetker)
bolletjes om te versieren (Dr. Oetker)
Hoe maak je het?
Begin met het ontvetten van je beslagkom, mixer en spatel met citroensap. Verwarm daarna je oven voor op 100 graden.
Doe de eiwitten, snufje zout en een drupje citroensap in de beslagkom en mix het op een middelhoge stand. Ik heb trouwens een tip voor het eigeel te scheiden van het eiwit, want dit is namelijk heel belangrijk. Breek het ei gewoon in een bakje en pak vervolgens een leeg flesje. Knijp in de fles en hou het boven het eigeel en laat het dan los en dan floept de eigeel zo in het flesje. Voeg tijdens het mixen de kristalsuiker toe. Ik heb dat niet in een keer erbij gedaan, maar in kleine porties. Het mixen duurt wel even, want het moet goed stijf worden. Als je je beslagkom op de kop houdt moet het er gewoon in blijven zitten. Ook moet de suiker helemaal opgelost zijn. Als je het beslag tussen je vingers doet dan moet je geen suikerkorreltjes meer voelen.
Vervolgens voeg je de poedersuiker toe aan het beslag. Daarna kun je de kleurstof toevoegen. Ik heb kleurstof gekocht van Dr. Oetker en ik heb geel en blauw gemixt. Om de kleurstof er in te mixen heb ik een spatel gebruikt.
Daarna heb ik een spuitzak gevuld met het schuim en vervolgens heb ik de kerstboompjes gemaakt. Begin met een rondje en maak het steeds kleiner, maar dat kun je goed zien aan de foto hoe ik dat gedaan heb. Bak vervolgens de schuimpjes maximaal 2 uur in de oven. Zo kwamen ze heel goed eruit en waren ze lekker luchtig van binnen. Hoe langer je ze bakt hoe meer je ze uitdroogt en dan worden het van die echte schuimpjes. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Eenmaal uit de oven heb ik de kerstballen er aan gemaakt. Ik heb gewoon bolletjes om te versieren van Dr. Oetker gekocht. Ik heb ze eraan geplakt met poedersuiker. Doe de poedersuiker in een bakje en voeg daar een beetje water aan toe zodat het plakkerig wordt. Zo blijven de bolletjes goed plakken aan de schuimpjes!
Ik vind de schuimpjes ontzettend leuk geworden en ze zijn heel goed gelukt! Het maken ervan duurt helemaal niet zo lang, alleen je moet even op ze wachten omdat ze 2 uur in de oven moeten. Wij vieren dit weekend al een beetje Kerstmis dus daarvoor heb ik ze gemaakt, maar omdat ze zo makkelijk zijn om te maken maak ik ze volgende week nog een keer! Hopelijk vonden jullie het een leuk recept en als jullie het ook gaan maken laat het me weten!
XOXO
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts?
Ideaal ! Deze ga ik maken voor het kerstdiner van mijn zoontje op school. Vinden de kinderen vast lekker.
Ieeeeh deze zijn SUPERschattig en leuk! Ik wil ze meteen maken =D
Evelien recently posted…Dag 22 van The Body Shop Deluxe Advent Calendar